Yleistä

Kuinka helppoa verkkokauppiaan elämä oikeasti on?

Verkkkauppa, tuo maailman mukavin tapa helpottaa ostovimmaa. Seka maailman mukavin tapa harjoittaa hintavertailua sekä tuotevertailua.

Verkkokaupan perustaminen sekä pyörittäminen saattaa tavallisen tallaajan korvaan kuulostaa helpolta ja mukavalta tavalta tuottaa itselleen elantoa. Onko asia kuitenkaan ihan näin yksinkertainen?

Verkkokaupan perustaminen

Kuten kaikkien muidenkin kaupusteluliikkeiden, niin verkkokaupankin perustamiseen tarvitsee olla suunnitelma. Ja vielä kaiken lisäksi hyvä suunnitelma, koska verkossa myyminen näinä päivinä on kovin yleistä. Verkkokauppiaan tuleekin siis alussa todella pohtia, tuleeko liiketoiminta kannattamaan. Onko idea niin hyvä, että se vastaisuudessa tulee tuottamaan riittävästi työpanokseen verrattuna ja käteen jäisi vielä yön vanha kymppi. Verkkokaupan perustamista ei siis kannata harkita, jollei todella ole hyvää liikeideaa ja valmis myös antamaan kaikkensa liikeidean eteen.

Perustamisvaiheessa pitää myös ajatella joitain samoja asioita, kuin kivijalkamyymälän perustamisessa. Tuotevalikoimat asiakkaille, tavarantoimittajat, kannattavuuslaskelmat, markkinointi, brändin suunnittelut ja yrityksen edut kilpailijoihin nähden. Lisäksi perustamisvaiheessa verkkokauppiaan on tärkeää tutustua verkkokauppaohjelmistoihin ja valita niistä asiakkailleen ja itselleen sopivin.

Markkinointi kaiken A ja O

Kuten sen jo tavallinen tallaajakin varmasti ilman kauppakorkean papereita ja sataa verkkokauppias-kurssia tajuaa, että markkinointi tällä alalla on todellakin olennaista. Mistä kukaan edes tietäisi verkkokaupan olemassa oloa, jos siitä ei markkinoitaisi eri kanavilla.

Verkkokauppiaalle markkinointi voi tuottaa verta ja kyyneliä, mutta oikein toteutettuna se palkitsee. Tosin oikeaan toteutukseen saattaa kulua niin palkattomia tunteja kuin useampikin yön vanha kymppi, joka päätyöstä kauppiaalle jää käteen. Markkinointiin perehtyminen tai ammattilaisen palkkaaminen asialle onkin verkkokauppiaalle varmasti parhain vaihtoehto. Sikäli mikäli verkkokauppias itse ei ole valmis uhraamaan vapaa-aikaansa ja hiuksiaan päästä oppimalla kantapään kautta.

Varasto, tilaukset, toimitukset, asiakkaiden pitäminen talutushihnassa..

Kuten kivijalkamyymälä, niin myös verkkokauppa tarvii varastonsa. Varastossa pitää tuotteita olla ja verkkokauppiaan tuleekin varautua siihen, että tavaraa myös jää lojumaan varastoon. Esimerkiksi verkkoon vaatekauppaa perustavan pitää todella olla mukana muuttuvissa kausissa. Kuka keväällä on valmis seilaamaan talvitakkien, hanskojen ja pipojen maailmassa? Ehkä joku, mutta pääsääntöisesti homma ei niin etene. Kausien, uusien mallistojen ja muutuvan muodin mukana on kuljettava ja varauduttava siihen, että varaston peräkulmaan jää aina hävikkikappaleita lojumaan. Siltikin, vaikka verkkokauppias yrittäisi tyrkyttää tuotteita asiakkaille hyvällä halvennuksella. Koska eihän siinä mitään järkeä ole, että verkkokauppias tilaa tavaraa varastoon, odottaa saavansa tuotteesta katteen ja loppujen lopuksi joutuukin myymään kevään loppurysäyksessä tuoteet täysin katteettomasti.

Tilaukset on hoidettava, jotta tavara liikkuu ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Tilaukset on vielä kaiken hyvän päälle hoidettava asiallisesti ja mahdollisimman nopeasti. Onhan se totta, ettei yksikään asiakas viitsi odottaa tilaamaansa tuotetta viikkokaupalla. On myös muistettava pitää asiakkaista huoli ja ilmoittaa asiakkaalle tilauksen tulleen perille sekä sen, että verkkokauppias on myös ottanut tilauksen asiakseen.

Asiakkaiden pitäminen talutushihnassa on varmasti helppoa kun sen osaa. Asiakkaat on pidettävä tyytyväisinä tavalla tai toisella, niin he myös kävelevät verkkokauppiaan taluttimessa. Mikään ei ikinä voi olla liian helppoa asiakkaalle..

Verkkokauppa vai kivijalkamyymälä

Molemmissa toki on puolensa ja kannattaakin pohtia kumpi kauppiasta itseään paremmin palvelee. Verkkokauppalla on mahdollisuuksia toimia vaikka kuinka laajasti, toisin kuin kivijalkamyymälä tönöttää vain yhdessä paikassa tietyillä aukioloajoilla. Tosin kauppiaaseen itseensä aukioloajat eivät vaikuta, oli kyse sitten ympärivuorokauden auki olevasta verkkoputiikista tai pikkuputiikista ostarilla.

Verkkokaupan näkyyvyden eteen on todella tehtävä työtä ja asiakkaiden hankkimiseen on tehtävä vielä enemmän työtä. Toki sama pätee kivijalka myymälän kanssa, mutta sinne saattaa joskus asiakas eksyä matkallaan apteekkiin.

Puolensa molemmissa ja kauppiaan kannattaa todella punnita sitä, mikä itselle parhaiten sopii ja minkälaiseen toimintaan oma panostus on parhaimmilaan.

Helppo elämä

Todettakoon siis, ettei verkkokauppiaan elämä ole juuri yhtään sen helpompaa kuin kivijalkaputiikin kauppiaallakaan. Omat haasteensa löytyy molemmista ja toiminnan kannattavuuden eteen todella pitää olla valmis näkemään vaivaa.

Ei verkkokauppiaan elämä siis sen helpompaa ole, vaikka se alkuunsa saatta siltä kuulostaa. Toki aina saattanee olla mahdollisuus mennä siitä, mistä aita on matalin ja ruoho vihreämpää. Palveleeko se sitten taas rehellisen suomalaisen liiketoimintaa ja itse yrittäjää, tuskin.