Yleistä

Mitä hyvää verkkokaupoissa on kivijalkamyymälöihin verrattuna?

Mitä hyvää verkkokaupoissa on kivijalkamyymälöihin verrattuna?

Verkkokauppojen suosio on noussut todella paljon viimeisten vuosien aikana. Verkkokaupoissa on todella paljon hyviä puolia kivijalkamyymälöihin verrattuna, ja tämän takia ne varmasti ovatkin todella suosittuja.

Helppous

Verkkokauppojen helppous

Asiakkaat pitävät positiivisena asiana verkkokauppojen helppoutta etsiä haluamaansa tuotetta tai tuotteita. Tuotteiden etsiminen on tehty mahdollisimman helpoksi verkkokaupoissa, sillä voit etsiä tuotetta haun avulla esimerkiksi avainsanoilla, ja lisäksi tuotteet on kategorioitu listaan. Tämä nopeuttaa ostosten tekemistä, varsinkin jos ei ole vielä aivan varma mitä haluaa.

Kategoriointi

Verkkokaupoissa on myös helpotettu tuotteiden järjestelyä. Jotkut asiakkaat nimittäin etsivät vain halvinta tuotetta, kun taas jotkut asiakkaat haluavat laadukasta ja ovat valmiita maksamaan isomman hinnan. Nettikaupassa pystyt kategorioimaan usein tuotteet esimerkiksi alhaisimmasta hinnasta suurimpaan, tai siten että näet suosituimmat tuotteet ensimmäisenä. Näitä vaihtoehtoja on monia.

Valikoima

Verkkokauppojen valikoimat ovat yleensä huomattavasti suuremmat kuin kivijalkamyymälöiden. Verkkokaupat voivat pitää laajaakin varastoa, koska tilavuokrat ovat yleensä hyvin edulliset perinteisiin myymälöihin verrattuna. Osa verkkokaupoista toimii myös ns. ”drop shipping”-periaatteella, eli verkkokauppa myy tuotteen, mutta sen toimittaa joku aivan toinen taho. Verkkokaupoilla on myös pienempi riski tulla ryöstetyksi. Mietitään vaikkapa kaulakoruja myyvää myymälää vs verkkokauppaa, kumpi olisi helpompi vaihtoehto ryöstäjälle? Niimpä.

Selkeämmät kuvaukset

Useassa verkkokaupassa on myös tuotteen kohdalla todella kattava kuvaus tuotteesta, vaikka kivijalkamyymälässä ei välttämättä näitä kuvauksia ole niin tarkasti saatavilla. Asiakkaat haluavat tietää tuotteesta ennen ostoa aina niin paljon, joten he suosivat tämän takia verkkokauppoja.

Palvelu

Tietenkin kivijalkamyymälässä on myyjiä jotka auttavat sinua löytämään haluamasi, tai auttavat valitsemaan tuotteen. Mutta usein asiakkaat ovat kokeneet, ettei myyjää ole aina saatavilla, ja sitten he joutuvat etsimään sellaista pitkin myymälää. Verkkokaupoissa on keksitty uusi asiakaspalvelu systeemi, jossa asiakaspalvelija vastaa sinulle chatissa, verkkokaupan sivulla. Vastauksissa kuluu yleensä kymmeniä sekuntteja, ja vastaukset ovat usein todella asiantuntevia. Chatissa asiakaspalvelijat haluavat auttaa sinua parhaansa mukaan ja saat juuri oman asiakaspalvelijan, ilman juoksentelua ja etsimistä myymälässä.

Alhaisemmat hinnat

Usein verkkokaupassa on tarjolla alhaisempia hintoja kivijalkamyymälään verrattuna. Vaikka kyse olisi muutamista kymmenistä euroista, asiakkaat tahtovat aina saada parhaimman mahdollisen hinnan. Lisäksi verkkokaupoissa on usein alennustuotteita jotka näkyy tietyllä sivulla kategorioituna, joten asiakkaan ei tarvitse juosta pitkin myymälää etsimässä alennustuotteita, ja näin jättäen jotakin väliin, sillä myymälät usein ovat melko suuria.

Muut palvelut

Useassa verkkokaupassa on myös esimerkiksi kotiinkuljetus palvelu. Asiakkaat arvostavat helppoutta, ja mikä onkaan helpompaa kuin tilata uusi sänky ja vielä siten että se kannetaan kotiin. Usein myös verkkokaupoissa on tarjous, jos tilaus ylittää tietyn summan, on kotiinkuljetus ilmainen. Kivijalkamyymälöissä ei usein kotiinkuljetus mahdollisuutta ole, ja asiakkaat saavat päänvaivaa siitä, miten esimerkiksi suuremman tuotteen saa kuljetettua kotiin. Tämä taas vaatii usein sitä että asiakkaan täytyy erikseen vuokrata pakettiauto tai vaikka peräkärry, joka nostaa kustannukset melko korkealle.

Verkkokaupat ovat rauhallisia
Verkkokaupoissa ei ole ostoskeskusten hälinää

Oma rauha

Jotkin asiakkaat myös ahdistuvat myymälöiden hälinässä, ja tahtovat oman rauhan ostoksiensa tekemiseen. Verkkokaupat mahdollistavat tämän asiakkaille. Asiakas saa tehdä tarpeelliset ostoksensa omalta kotisohvaltaan, ilman turhaa hälinää. Tämä on myös todella suuri osa syy miksi ihmiset suosivat niin paljon verkkokauppoja.