Yleistä

Unohda Facebook, näin voit hyötyä netin selailusta!

Facebook, tuo kaikkien aikojen juttujen juorujen keskus. Miten kivalta se tuntuukaan nähdä oma ystävä onnellisena uudesta talosta tai perheenlisäyksestä. Mutta miten kieroa onnellisuutta myös luos se, kun näet entisen kumppanisi uuden parisuhteen päättyneen. Kieroilun keskus.

Facebook tarjoaa myös äärimmäisen hyvän kohteen mainostaa omaa yritystäsi muille, ihan jopa oman kaverilistasi ulkopuolisille tyypeille. Pitääkö silti kaikki nykyään etsiä Facebookin kautta? Eikö iänikuisesta surffailusta netissä saa enää parhainta nautintoa?

Ostovimma

Facebook mainostaa uutta Hennesin kevätmallistoa, paikallinen valokuvaaja omia kesätarjouksiaan ja rakennusliike mökin kunnostamista. Voisiko mahdollisesti parempia tyrkytyksiä löytyä ihan googlettelemalla tai paikallisten yritysten omilta sivuilta?

Netin käyttö hyödyllisesti
Netissä voi tehdä hyödyllisiäkin asioita

Vaikka Facebook on mainostamisessa äärimmäisen tärkeä väline ja mainosten klikkailun kautta saattanee itsensä löytää myös muilta kuin juuri klikkaamasi mainoksen sivuilta. Onhan se tärkeää kuluttajan kannalta tehdä hintavertailua ja Facebook ei valitettavasti ole aina se parhain paikka hintavertailulle.

Suuntaa siis rohkeasti etsimään paikallisia tyrkytyksiä ja halvennuksia myös jostain aivan muualta kuin Facebookista.

Päivän polttavat

Uutiset nimittäin. Vaikka toisille päivän polttava kysymys onkin se mistä päin kaupunkia vanha luokkatoverisi on huushollin hankkinut tai kenelle on tänä kesänä syntymässä perheenlisäystä, saattaa päivän uutisissa pyöriä muitakin aiheita.

Allekirjoittanut on aiemmin ollut oikea uutishai ja taitaa sitä olla vieläkin. Päivittäin on perehdyttävä siihen mitä omalla paikkakunnalla, koti-Suomessa ja maailmalla tapahtuu. Niinhän pysyy parhaiten maailman mutkissa mukana. Parhaat uutiset eivät siis aina löydy Facebookin kautta, vaikka sielläkin usein maailmaa mullistavista tapahtumista läyhätään. Suositeltavaa on kuitenkin avata oivallinen uutissivusto, josta pääsee tuuman verran lähemmäs faktatietoja. Ja sitäpaitsi, usein uutissivustoilla on myös ostovimaisille tarjolla äärimmäisen mehukkaita halvennuksia ja tyrkytyksiä. Mikäs siis parempaa kuin yhdistää uutiset ja nettishoppailu!

Hyötyäkö?

Nettisurffailuun käytetystä ajasta saattaa ihan oikeasti olla jotain hyötyäkin. Tuskin kukaan pistäisi vastaan, kun kotiin tullessasi kumppani ilmoittaa että nettisurffaillessa jostain kumman syystä osti ihanan parisuhdeloman Kroatiaan. Tai kumppani ilmoittaisi, että löysi nettisurffailun lomassa juuri sinulle sopivan uuden fillarin, autosta puhumattakaan. Tai mökkiviikonloppu järvenrannalla kaveriporukassa. Ei kuulosta lainkaan huonolta.

Myös mahdollisuus opiskeluun piilee miltei joka nurkalla netissä. Voit joko opiskella asioita suoraan sieltä, tai varata itsellesi vaikkapa kotikaupungissasi järjestettävän kurssin paikan. Esimerkiksi erilaiset villiyrttikurssit tai järjestyksenvalvojakurssit ovat suosittuja esimerkkejä.

Alkuun pääsemisen vaikeus

Mistä sitten aloittaa se nettisurffailu, jos ei avaa Facebookia ja klikkaile sen kautta itseään kolmenkymmenen sivuston läpi aina päämäärään? Riippuu aivan siitä mitä olet hakemassa! Avaako ylipäätään kukaan nettiä ihan vain surffaillakseen eri sivuistoilla? Kyllä kai. Ainahan voi juolahtaa mieleen tsekata mitä uudet ulkoilupöksyt maksavat perhemarketissa tai kenen nimipäivä tänään olikaan. Jonka kautta huomaatkin tarvitsevasi uudet juoksulenkkarit ja päädyt perehtymään siihen mistä tuotemerkki nimeltään Adidas on oikeastaan saanut alkunsa. Tätä kaiketi kutsutaan nettisurffailuksi.

Kuinka paljon sitä viettäisikään aikaa ihan itsensä kanssa, kun unohtaisi Facebookin. Saattaa jopa ihan itse yllättyä moisesta ajan määrästä. Nykyisin kun sosiaalinen kanssakäyminen on pitkälti sitä, että istutaan kuin kanat orrella hiljaa ja jokainen selaa omaa Facebookiaan tai Instagramia. Suu avataan vasta kun eteen sattuu hauska kuva tai ystävän hauska päivitys.

Eikö Facebookin selailua voisi yhdistää ystävien kanssa nettisurffailuun. Toki tätäkin harjoitetaan, mutta ilmeisimmin vähemmissä määrin, koska jokaisella on oma älykkö taskussaan aina. Ja tarpeen vaatiessahan on äärimmäisen helppo kaivaa se oma pieni mobiililaite esiin ja alkaa toimittamaan niitä omia kivoja juttuja ihan omissa kivoissa oloissaan. Nyt siis netti auki, mutta unohda Facebook. Edes pieneksi toviksi ja keskity omaan itseesi. Et siihen kuinka vanha luokkakaveri on taas kerran viettänyt päivänsä pyykkiä pesten ja lattioita kuuraten.