Verkkokauppa

Miksi vaateverkkokaupat ovat niin suosittuja nykyään?

Helppous

Yhä useampi käyttää internettiä joka päiväisessä elämässään. Miltei jokaisella on puhelimessaan nettiliittymä, ja kotonaan heillä on tietokoneet ja tabletit. Tämä mahdollistaa netin käytön miltei joka paikassa, jopa omalla kotisohvalla. Tämä taas helpottaa ihmisten elämää ja tietenkin shoppailua. Ihmiset päivittävät vaatekaappiaan ja tekevät uusia heräteostoksia usein, ja nettivaatekaupat ovat helppo tapa toteuttaa näitä. Nettivaatekaupoissa on vaatteet kategorioitu helposti löydettäviksi, ja siksi itse vaatteen tai asusteen etsiminen juuri itselleen on paljon helpompaa ja vie vähemmän aikaa kun itse liikkeessä. Samoin maksaminen onnistuu nopeasti, ilman jonotusta pitkissä jonoissa. Nettivaatekaupoissa on myös usein mahdollista tilata vaatteet suoraan kotiovelle, ja laskulla.

Valikoima

Ihmisiä vetää puoleensa helppous ja yksinkertaisuus, jota nettivaatekaupat tarjoavat sivuillaan. Kun asiakas pääsee selaamaan tuotteita tietyssä organisoidussa järjestyksessä, näkevät he koko valikoiman, eikä mitään useinkaan jää näkemättä, kun taas myymälässä helposti ohittaa paljon, sillä silmä ei ehdi käydä kaikkea läpi, ja liikkeet ovat suuria. Vaateverkkokaupoissa on sekin hyvä puoli, että niitä on monia. Voit saada jonkin vaatteen huomattavasti edullisemmin toiselta vaateverkkokaupalta, kun taas jos olet fyysisesti paikanpäällä, sinun tarvitsee kävellä toiseen kauppaan ja ehkä vielä kolmanteenkin jotta saat saman tuotteen edullisempaan hintaan. Tällainen ravaaminen taas vie aikaa todella paljon, ja usein ihmiset ovat kiireellisiä, joten siksi he päätyvät selaamaan mielummin nettivaatekauppojen sivuja illalla kotisohvallaan.

Jos taas tykkäät erityisen paljon jostain tietystä, hieman harvinaisemmasta, tyylisuunnasta, voi vaateverkkokaupoista löytyä sinulle juuri haluamasi tuotteet. Mikäli olet esimerkiksi kova 50-luvun fani ja haluat saada itsellesi kesäksi hienon rockabilly-kesämekon, on juuri sinulle tehdyn löytäminen varmasti helpompaa netistä kuin käymällä kaupoissa kaupungilla. Saat yleensä myös parempaa palvelua (kyllä, myös nettikaupoissa on asiakaspalvelua), kun otat yhteyttä asiantuntevaan verkkokauppaan, sillä usein verkkokauppojen pitäjät ovat jollain tavalla itsekkin mukana kyseisessä ”scenessä”.

Ei aukioloaikoja

Harvalla ihmisellä on on voimia tai aikaa lähteä shoppailemaan keskellä viikkoa töiden jälkeen. Viikonloppuisin usein halutaan viettää aikaa mahdollisimman paljon kotona tai perheen kanssa, ja muita menoja on paljon. Viikonloppuisin myös liikkeiden aukioloajat ovat huonot sillä liikkeet sulkevat ovensa melko aikaisin. Nettivaatekaupat mahdollistavat shoppailun vaikka keskellä yötä tai tasan silloin kun asiakkaalla on sille aikaa. Tämä korostaa taas helppoutta ja yksinkertaisuutta shoppailussa, mitä asiakkaat haluavat.

Kotiinkuljetus ja muut edut

Useimmissa nettivaatekaupoissa on vieläpä kotiinkuljetus, ja mahdollisesti jopa seuraavana päivänä. Asiakkaan ei siis tarvitse odotella viikkoja vaatteitaan ja asusteitaan, vaan hän saa ne mahdollisimman pian itselleen. Suurimmassa osassa nettivaatekauppoja on mahdollista saada ilmainen kuljetus, kokeilu ja mahdollinen ilmainen palautus jos tuote ei ole sopiva. Asiakas saa siis mahdollisuuden kokeilla myös tuotetta kotonaan ja jos esimerkiksi hänen tilaamansa housut ovatkin liian isot, hän voi lähettää ne takaisin ja saada rahansa takaisin.

IBM 5in5: ’Buying Local Will Beat Online’ from Matt Smithson on Vimeo.

Alennukset

Nettivaatekaupoissa on usein myös paljon alennuksia tarjolla. Liikkeissä alennukset on järjestetty osa yhteen paikkaan ja osa toiseen paikkaan ja asiakas saattaa joutua hämilleen tästä. Nettivaatekaupassa alennukset on usein koottu yhteen kategoriaan, ja asiakas näkee kaikki alennukset helposti ja häneltä ei jää mitään näkemättä. Nettivaatekaupoissa on usein myös enemmän kanta-asiakas etuja, joita asiakas voi hyödyntää tehdessään ostoksia.

Oma rauha

Liikkeissä on paljon ihmisiä, jonoja pukukoppeihin ja kassalle, ja joku toinen asiakas tuntuu aina olevan tiellä, varsinkin jos haluaa vain nopeasti käydä ostamassa tietyn tuotteen. Nettivaatekaupat mahdollistavat asiakkaalle oman rauhan omalla kotisohvallaan shoppailla, ja etsiä haluamansa tuotteet, ilman että kukaan on tiellä ja ilman jonotuksia.